MEDIA

Senaste
Please reload

 Följ Maria

  • Facebook Classic
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

Familjetragedi i Vesene

19/07/2019

 

Våren 1929 skakades Vesene av en tragedi. Tre små barn mördades av sin egen mor. Ett syskonbarnbarn, Maria Bouroncle, fick av en tillfällighet information om händelsen varefter hon satte igång att gräva i historien vilket nyligen resterat i en bok.

Ingeborg Andersson, gift med bonden Artur Andersson hade tre gemensamma barn. Tor, Efraim och Lucia. En dag när Artur var ute och letade ved utspelades morddramat i hemmet. I en stor rund kopparkittel dränkte Ingeborg sina tre små barn.

 

Läs artikeln

Text: Sven-Olof Ask

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Please reload

FÖLJ / FOLLOW MARIA     

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • LinkedIn Social Icon

© 2017 - Maria Bouroncle             Senaste uppdatering / Last update: 2019-11-30